„Ден на отворените врати“ се проведе в „Есетере“

На 20-ти юли в дестилационния блок на „Есетере България“ в град Добрич се проведе второто събитие от инициативата “Ден на отворените врати”, организирана от Сдружение „Дестилирано в България“. След първото събитие от инициативата, което се проведе в дестилерията на „Гален-Н“ – наследник на най-голямата дестилерия в страната, своите врати отвориха и цеховете на „Есетере“. Събитието...

На 20-ти юли в дестилационния блок на „Есетере България“ в град Добрич се проведе второто събитие от инициативата “Ден на отворените врати”, организирана от Сдружение „Дестилирано в България“.

img 2952 640x496 - „Ден на отворените врати“ се проведе в „Есетере“

След първото събитие от инициативата, което се проведе в дестилерията на „Гален-Н“ – наследник на най-голямата дестилерия в страната, своите врати отвориха и цеховете на „Есетере“.

Събитието съвпадна с края на тазгодишната лавандулова кампания. Благодарение на благоприятните климатични условия и добрата грижа, кампанията продължи по-дълго от очакваното, като донесе изключителни резултати. Отличният рандеман и  високото качество на етеричните масла са резултат от грижата и професионализма на земеделците и дестилаторите, както и на тяхната способност да използват най-добрите практики и методи за култивиране и дестилация.

Членовете на сдружението имаха възможността да се разходят из цеховете на Есетере и да наблюдават отблизо завладяващия процес на добив и дестилация на етерични масла от лавандула. Дестилерията на „Есетере“ е една от малкото в България със свой собствен изследователски център и специалисти.

„Есетере България“ е собственост на американската корпорация за търговия на дребно с етерични масла dōTERRA и е една от водещите компании в България в областта. Производствените мощности на компанията  са насочени към разширяващия се бизнес на глобалният лидер dōTERRA.

 

img 2951 640x492 - „Ден на отворените врати“ се проведе в „Есетере“